Sevärdheter i Rio De Janeiro du inte får missa

Funderar du på att resa till Rio de Janeiro? Brasiliens livliga och färgsprakande huvudstad? Då har du en mycket härlig upplevelse framför dig. Här finns det något för alla oavsett om du gillar mat, stränder, dans, musik eller aktiviteter. För att få en bra översikt kommer det här en lista på saker du inte bör missa när du reser dit.

Jesusstatyn – en magisk utsiktsplats

Nummer ett på listan är något som många ser framför sig när de tänker på Rio de Janeiro. Turistfälla eller ej så är detta trots allt en otroligt häftig upplevelse och något som man faktiskt bör besöka när man reser dit. Den mäktiga statyn föreställande Jesus, ligger på en hög höjd där du får en magnifik utsikt över staden. Ett tips är att ta rälsbanan upp då det är både smidigt och billigt. Dessutom får man sig en tur genom bergets regnskog på samma gång.

Shopping och standhäng i Ipanema

Sedan tunnelbanan tog sig till denna stadsdel år 2009 har det kommit att bli ett av de mer populära områdena i staden, och också ett av de lyxigare. Här kan man shoppa och besöka både snobbiga butiker och stora varuhus. I stadsdelen ligger även den berömda stranden Ipanema Beach där man kan njuta av en lång, vit sandstrand inramad av både berg och skyskrapor. Vid badstation nummer nio förvandlas stranden till en fest på eftermiddagen och är något som bara måste upplevas. I anslutning ligger även den berömda stranden Copacabana där man kan spana på folk i timmar.

Testa nattlivet i Lapa

Är man sugen på att testa på nattlivet i Rio de Janeiro är stadsdelen Lapa ett bra tillhåll. På dagen ser gatan Rue do Lavradio inte mycket ut för världen utan inhyser mest små antikaffärer och prylbutiker, men på kvällen lever den upp och bjuder på en av stadens bästa bargator. Här kan du köpa Caipirinhas direkt på trottoaren och dansa samba natten lång. Här möts turister, lokalbor och musiker i en enda härlig och glad stämning.

Ta en paus i Parque Lage

Ibland kan det vara skönt att ta en paus från stadspulsen och bara sätta sig ner med en bok eller lyssna på musik. Då är slottsparken Parque Lage en riktigt härlig plats att vistas på. Det gamla slottet ligger omringat av en tropisk trädgård och här hittar man både café och konstskola. Njut av omgivningarna och strosa runt bland apor och vattenfall. På helgerna dukar man upp till brunch och har man tur kommer musikhögskolans elever förbi och bjuder på bossanova.

Karnevalen

Många reser till Rio de Janeiro just för att uppleva den världsberömda karnevalen som går av stapeln 47 dagar innan påsk varje år. Datumen varierar därför från år till år men någon gång i februari eller mars kan man alltså se när tusentals personer dansar fram i färgglada dräkter fulla med fjädrar och paljetter. Det är en riktigt häftig upplevelse och hela staden blir till en fest. Det är svårt att inte ryckas med i sambatakterna, så har man dessutom gått en lokal sambakurs innan kommer man kunna hänga med minst lika bra som lokalinvånarna själva.