Reseförsäkring utanför europa

Ska du ut på semester och resa utanför Europa kan det stå dig dyrt om du inte har tecknat en reseförsäkring. Så därför är det alltid en god för idé att kolla över på Jämför Försäkring för att jämföra reseförsäkring innan du åker iväg på din resa.

Att åka iväg utanför Europa kan kosta dig mycket pengar om du skulle resa utan en försäkring. Bara för att du hemma i Sverige har en sjukförsäkring betyder inte detta att den ersätter dig om du skulle bli sjuk eller råka ut för en olycka i ett land utanför Europa. Skulle det vara så att du behöver vård men inte har någon försäkring kan det kosta dig tusentals kronor, en nödvändig transport hem till Sverige kan kosta dig nästan upp till miljonen beroende på vilket land du befinner dig i.

Om vi tar USA som exempel kan det kosta dig ungefär 20 000-40 000 kronor om du skulle råka bryta benet och behöva kompletterande vård utan försäkring. Detta är pengar som många av oss inte har, eller som vi skulle vilja spendera på något annat än medicinsk behandling.

Så när det kommer till att välja en reseförsäkring som täcker även utanför Europa, läs och jämför noga innan du tecknar. Olika försäkringar ger olika typer av ersättning, täcker olika typer av skador och beroende på hur länge du ska befinna dig utomlands så kolla även vad försäkringen gäller för dig. I många fall kan du behöva teckna en ytterligare försäkring om du ska resa i mer än 45 dagar. Så kolla upp innan du beger dig iväg. Summan du kan behöva komma att betala kan som sagt bli mycket hög och alltså mycket mer pengar än vad en reseförsäkring skulle ha kostat dig.

En viktig grej att komma ihåg är att du oftast inte kan teckna en reseförsäkring då du redan befinner dig utomlands. Därför är det viktigt att du planerar i förväg och tecknar en försäkring innan olyckan inträffar. Annars får du tyvärr ingen ersättning för skadorna eller för vistelsen på sjukhuset. Idag är det tyvärr många unga som struntar i att teckna en reseförsäkring och detta kan tyvärr medföra en tuff ekonomisk start i livet om du skulle drabbas av en olycka under din första resa som vuxen.

En hemsida som faktiskt är riktigt bra när det kommer till att jämföra olika typer av försäkringar, bland annat reseförsäkringar, är Försäkringsguiden. Där får du enkelt en översikt över vilka försäkringar som finns att tillgå i olika segment.

Tänk dock på att det är viktigt att komma ihåg att skriva ut din reseförsäkring innan du åker iväg, oavsett vilken försäkring som du väljer att teckna. På så sätt är du förberedd om olyckan skulle inträffa och har alla dina papper med dig att kunna visa för vårdpersonalen på sjukhuset i det land du befinner dig, så slipper du krångla med papper om du skulle vara skadad eller sjuk.