5 måsten för turister i Costa Rica

Costa Rica ligger i Centralamerika och är ett land fullt av frodig natur, spännande djurliv och adrenalinfyllda upplevelser. Att hitta aktiviteter som passar alla åldrar och personligheter blir därför inget problem. Oavsett om man gillar fart, höjder, vatten, historia eller djur så kommer man att kunna ta del av landet på sitt alldeles eget sätt. Här kommer 5 tips på aktiviteter och platser man måste besöka när man reser till Costa Rica.

Åk zipline i regnskogsreservatet Monteverde

Upplev Costa Ricas fantastiska natur och gör ett besök till Monteverde. Högt uppe i bergen ligger detta naturreservat bestående av molnskog. Det betyder rätt och slätt att skogen befinner sig mitt bland molnen. Det är en riktigt mäktig upplevelse att vandra runt på de slingriga stigarna eller nervkittlande hängbroarna. Enorma träd klädda med mossa omringar en och ute på utsiktsplatserna kommer man kunna se ner över både skog och moln. Vill man testa något extra häftigt ska man helt klart boka en linebanetur, för är det någon gång i livet man ska åka linbana så är det här. Susa fram genom djungeln högt ovan mark och den vackra dimskogen.

Imponeras över den aktiva vulkanen Arenal

Centralamerikas mest aktiva vulkan kallas för Arenal och ligger i norra Costa Rica. Det är en imponerande upplevelse att både se och höra den stora vulkanen spotta ut den varma lavan. I området finns det ett flertal spa-anläggningar som med hjälp av vulkanens värme erbjuder naturligt varma källor. Det kan bli ett riktigt härligt avslut på en fartfylld dag ute i naturen. Hyr man bil finns det många vackra vägar att välja mellan, hela tiden med Arenal som bakgrund. En annan aktiv vulkan som är väl värd ett besök är Rincón de la Vieja. Den är 1895 meter hög och vandringen upp till toppen kan vara rätt krävande, men helt klart värt det för den utsikt man får över Nicaraguasjön. Längs med vägen möts man av varma källor, bubblande lerpölar och minigejsrar.

Testa på vågorna i Santa Teresa

Gillar man surfing, eller kanske vill prova på det för första gången, kommer det bli en alldeles särskild upplevelse i Costa Rica. Till Santa Therese på västkusten kommer surfare från hela världen, dels för vågorna men också dels för den sköna och avslappnade atmosfären. Njut av god mat, härliga människor och en kilometerlång sandstrand med vatten som är 27 grader varmt året runt. Bästa tiden att komma hit för vågornas skull är mellan december och april, då förhållandena för surfing är som bäst.

Se landet från hästryggen i Montezuma

Att galoppera i vattenbrynet på en hästrygg i skymningen kan låta som taget direkt ur en filmscen, och precis så känns det också. Oavsett om man har ridit hela livet eller om man är totalt oerfaren så kommer det här bli en upplevelse för livet. Den lilla fiskebyn Montezuma agerar utgångspunkt för en mängd olika hästturer varje dag. Här kan man välja om man vill rida längs med strandkanten eller genom djungeln för en härligt nära naturupplevelse. Helt klart en spännande upplevelse för hela familjen.