5 måsten för turister i Argentina

Argentina är Sydamerikas näst största land, efter Brasilien. Det består av 23 provinser och har Buenos Aires som huvudstad. Precis som Brasilien är man överförtjust i fotboll och en av världens största fotbollsstjärnor, Lionel Messi kommer härifrån. Och vill man skryta lite extra så kan man även tala om att den nuvarande påven Fransiskus är argentinare. Som turistmål är Argentina hett för både européer och amerikaner och landet har alla slags klimat man kan tänka sig. Här följer 5 måsten som verkligen måste upplevas om man är på väg till Argentina.

Lära sig tango

Detta är nummer 1 om man sätter sin fot i Argentina. Den argentinska tangon är bland det vackraste man kan se och ett verkligt skådespel för ögat. Denna sensuella dans är svår att skapa men när man väl kan den så slår den inga andra danser på jorden. Det finns flera dansställen och uppvisningslokaler som även fungerar som barer eller restauranger som också lär ut tango till turister och varje år hålls också en tango-festival i Buenos Aires som också kallas ”Tangons Huvudstad”.

Vattenfallen vid Iguazú

Dessa magiska vattenfall är ett måste under en rundresa i Argentina. De slår Niagara-fallen stort. Vattenfallen ligger på gränsen mellan Brasilien och Argentina och vattnet bildar otaliga regnbågar i alla färger. Något mer romantiskt får man leta efter och det finns flera möjligheter att följa med en guidad båttur för att sedan gå omkring längs med stigarna eller se hela skönheten från ovan i helikopter.

Ushuaia

Många kanske vet att det finns en duschvårdsserie som heter Ushuaia? Men det finns även en plats i Argentina som serien är inspirerad av. Man kan förstå varför. Den ser nästan ut som en liten söt ort från Färöarna med sina stugor och snötäckta bergstoppar i bakgrunden. Ushuaia ligger längst ned i södra Argentina och lämpar sig mycket bra för både skidåkning, hundspann och vandring i nationalparker eller ett kallt, skönt dopp i Beagle-kanalen. I Ushuaia är det friluftsliv som gäller och då det ligger så nära Antarktis kan man fånga både pingviner, sjöbjörnar och fåglar på bild.

Glaciärerna i El Calafate

El Calafate ligger i Patagonien i Argentina och är fullt av vita glaciärer som man kan klättra på. Att vandra och uppleva äventyr här och i resten av Patagonien har blivit alltmer populärt och en kontrast mot att bara ligga och slappa vid en pool under semestern. Dess platser och vyer har dock lockat resenärer sedan länge tillbaka och de små glittriga insjöarna omgivna av isblå berg och snödjur som aldrig skådats någon annanstans, kommer att hänföra besökare. Glöm inte att besöka det berömda Glaciarum som är ett ismuseum inhugget i en glaciär. Ta en isdrink i baren som också den, är helt gjord av is.

I närheten av El Calafate ligger nationalparken Cerro Fitzroy som är ett mecka för klättrare och vandrare.

Eldslandet och Världens ände

Nu har man kommit allra längs ned i söder till den lilla ögruppen Tierro del Fuego, också kallad Eldslandet på svenska. Det är en ögrupp vid Sydamerikas sydspets och Kap Horn ligger också här. Klimatet är kyligt med korta och regniga somrar men både floran och faunan är oslagbara mot det man är van vid hemma. Här kan man kryssa i Magellans Sund eller vandra i Torres del Paine och har man tur får man se en livs levande puma.